Thursday, December 30, 2010

ucapan tahniah -versi gedix (aku xbiasa buat)

kepada abang2 garuda sekalian,
cubaan anda membawa ahkak julia perez ke arena per'laser'an tidak berjaya nampaknya.laser btol mulut kaw nyah..nak laser pakai bra gituu..custom made kat mane hagaknye?aku nak tempah bwat hadiah april fool.muahaha.haip!kaw jangan bayang aku yang pakai pulak..luku kang!

kepada uncle rajagobal,
uncle jangan kecewa tau dorang tak tayang video ariel peterporn versi HD kat tengah padang.tu sume kerja nak menggugat konsentrasi teruna2 kita lettew.abang shahrul idlan kita kompem tak goyah,pengantin baru kan..ahaks!uncle nanti bagi anak buah cuti 2 3 hari keyh.sian dorang kene berlatih kat laman hotel je sebab 40ribu dah tunggu nak ganyang kat tempat dorang berlatih kelmarin.tak baek tau abang garuda nih.notty!(gedix itu penting ye2..)

untuk adek fahmi aummm..
bergelora jiwa i ols tahu tengok u kencang giler tangkap bola semalam.teserlah kegagahan dan ke'hemsem'an di situ..u...naseb u dah ade gilrfren,kalo tak i tangkap u laju2!tengok girlfren u punya blog pon kemaen laju tangkap folower malam tadi.skali i bukak,folower 1200.i klik skali lagi,folower da masuk 1400.i nak ganyang girlfren u pon i jadi tak brani tahu.kang folower die yang 1400 tu ganyang i smula camane.apa2 pun,u tetap nampak gagah di mata i.meh nak cipika cipiki tanda kemenangan meh!aummm!

shahrul idlan dengan safee,i love u ols very strong!tu je i nak cakap.macam biase,idlan u naseb baek dah kawen tahu!i nampak jari u merah dengan inai,i rase omaigod!!!!suweeeeettt sangattt...(hape yg suweet sangat pon aku xtau)
amirulhadi pun same,bile i nampak rambut u yg kaler blonde ala2 tu,i rase omaigod!!!!!rambut u...lagi shining dari rambut i tahu! (sila jangan kira berapa kali aku sebut "tahu" di situ).

last skali,abang2 garuda,semangat bermain macam semalam lah yang i respect sikit kat u ols..penyokong u ols yang tak banyak buat hal dalam stdium pon i ols suka..sikitlah..i ols ingat bila timnas malaysia nak masuk padang u ols awal2 nak baling botol.berbucu dahi harimau kami siapla kaw!aku kekah dahi kaw sekor2.kate harimau kan...
omaigod2,da tak gedix da bile marah.mencik tau!..

p tepuk blakang s : apeke jadahnye cameraman asek duk zoom cewek indon?nak carik julia perez ke hape?

Monday, December 27, 2010

.....jodoh.....

keadaan di pahang agak gawat sekarang,terutamanya di rumah mak mah.bliau dah mula bising sebab anaknya yang bongsu nih blom ada gaya nak serius berkawan.jawapan aku mudah je, "takde feel lagi la mak..takde feel takde love..." heh~~
mak aku dah tergugat tengok anak orang laen yg sebaya aku kalau belum kawen pon,dah bawak calon ke rumah..tengok sangat drama rashid sibir,inilah dianye.tergugat bukan ape,dia tengok anaknye nih kat rumah nak keras je tiap masa,takde langsung gaya nak jiwa-jiwa.tulah mak,dalaman orang nih mak tak gali lagi,mane nak jumpa yg jiwa2 tuh..hak2
habes camane nak bawak calon kalau memang secara faktanya blom ade calon mak..mak kene paham naluri remaja akhir zaman macam orang nih..(akhir zaman sebab da 23 hokes..kejap lagi da boleh masuk belia umno gamaknye)

aku pulak yang cuak sebab mak mendesak suruh aku bersosial sikit.see2!mak kaw ade suruh kaw bersosial?mak aku je hokes...hu3.punya die takot jodoh aku lambat sampai.

baru2 nih,ada sorang dua yang menyampaikan hasrat nak jumpa mak mah sikit masa lagi.pesen berani tak bertempat nih yang buat aku goyah-diam-tak-terkata-malu-tapi-mahu.agaga~~
boleh tahan kental jugak jiwa kaw nih kalau kaw dah berani menyuarakan hasrat nak setel down sikit masa lagi.tapi aku pulak yang tak sampai hati mematahkan niat baik orang,berase berdosa tahu!sudahla berdosa,kang masuk api merake dah tak pasal2.huu

mak kaw ada pesan,zaman2 belajar ni lah yang nak kene carik teman..zaman2 kerja esok payah da..ado2?aku kalau dengar ayat nih mak mah bawak keluar,terus tak boleh nak beta.ibarat clark kent ketaq lutut bila nampak kryptonite,a samelah tu dengan kes aku nih.rare tak brape nak rare lah,tapi memang menusukla cket..agaga~~

akhir2 nih aku tak berapa nak "gu" sangat dengan broadband kodi nih..buat saket ati je.yang iya nya sedey sebab tak dapat nak hapdet blog..wi3.mahapla ye xdapat nak ke blog kaw orang sekerap dulu.

Friday, December 24, 2010

kesah mak mah dan anak bliau

okeh,part yang sedih2 tu kita abaikan je la eyh.dah lame aku xgeli2 dengan kaw orang.rinduuuuuuu..hu3

beberapa hari lepas,sambil2 aku menghiris bawang,aku ajukan soalan mencabar kepada mak mah.

aku : mak,kalau letak bawang banyak xpe ke ye?mende kelebihan keburukan guna bawang banyak nih..
(soalan agak formal di situ ye2..)

mak : entah.ketnye mengkala guna banyak,........cepat abeh.tu je la..


keadaan diam seketika.








muahahahahahah,aku gelak setengah mati.pesen lawak jenes ape la mak aku buat nih.ngeri betei....

Friday, December 17, 2010

cerita budak beginner

dulu mase awal2 buat blog sebuk paksa 2 3org kawan baca takot xde orang nak hargai luahan sendiri.adela jugak mulanye letak link blog kat facebook..lame2 bile bersembang dgn kawan2,cite pasal blog aku je yang keluar.mulala aku cuak.skarang aku tak suka kawan2 aku bace blog aku!tidak!!!ngeri dibuatnye tahu!hu3.

kaw orang jangan salah paham..aku bukan kacang lupakan kulit.tapi memikirkan blog aku yang mcm halal nih,buat malu je.nak merapu lebey2 cket pon jadik segan sebab ade orang yg betol2 kenal aku mengikuti blog nih dari awal smpai skarang.xhapdet sebulan pon bising2 ye cik mizah?hu3.dasar nak merase kesakitan disiku btol bliau nih.

okeh,kaw laen macam tak dengan penulisan aku kali nih?aku kene keluar gayenye nih!xdapat inspirasi.mane aku nak carik inspirasi gamaknye ye?takkan aku nak citer pasal return on investmen sesebuah company?dan takkan jugak aku nak citer pasal macam mane kaw perlu kira utk bayar cukai ke lembaga hasil dalam negeri?ini tak berhasil nih.aku menekan dan tertekan!bak kate anak buah aku,"hoyong...." (semua perkataan die dimulakan dgn huruf H)
tak tau maksud tanya aku.keh3

Tuesday, December 14, 2010

ohoooo hoi!

auuuuuuucak! (sambil kelip4 mata) wihihi.ade yang merindui kah?alololoooo suweetnye korang neh...salu tengok2kan blog aku ye?meh nak siom2 pipi cket meh!bwat pengubat rindu...ahak!

2la degil!aku awal2 lagi da pesan aku exam,lagi nak tanya mane hencek punye blog xkenchang nih.debik kang!ade yang tak makan tak mandi ke teringatkan aku?meh nak tiop2 cket.wiii~~

hah,anggaplah ini ucapan pembukaan dari aku."dengan lafaz bismillah,saya dengan ini merasmikan acara penutupan musim peperiksaan bagi tahun 2010.."macam menteri2 tak?ke macam pemegang mohor2 besar?hee :P